Loading...
Kategoria:

KOLAGEN VEGE

187,00 

Kolagen VEGE Przełomowy kosmetyk, stanowiący doskonałą i jak dotąd prawdopodobnie jedyną na świecie w pełni roślinną alternatywę dla kosmetyków zawierających kolagen zwierzęcy.

Loading...

Opis

Pojemność: 50 ml


Przełomowy kosmetyk, stanowiący doskonałą i jak dotąd prawdopodobnie jedyną na świecie w pełni roślinną alternatywę dla kosmetyków zawierających kolagen zwierzęcy. Głównym składnikiem aktywnym jest pozyskiwana z wykorzystaniem autorskiej polskiej metody aktywna biologicznie hydroksyprolina pochodzenia roślinnego.

Kolagen Vege – innowacyjny preparat o wszechstronnym działaniu

Stosowanie Kolagenu Vege niesie ze sobą same korzyści dla skóry. Dobroczynne właściwości kosmetyku można by wymieniać długo, ale najważniejsze z nich to intensywne i długotrwałe nawilżenie, głęboka regeneracja, łagodzenie podrażnień, ochrona i odżywienie, lifting i ujędrnienie, detoksykacja oraz wspomaganie leczenia zmian trądzikowych, antyoksydacja i niwelowanie zaczerwienienia.

Aktywne składniki

ALGI CHLORELLA VULGARIS
Strzałem w dziesiątkę był wybór surowca roślinnego. Algi Chlorella vulgaris mają znakomitą reputację jako źródło składników kosmetyków. Działają one silnie nawilżająco i ochronnie, wiążą wodę, rewitalizują, odżywiają, regenerują, napinają, ujędrniają i stymulują skórę. Ekstrakt z zielenic jest silnym antyoksydantem. Najczęściej spotykany w produktach nawilżających, liftingujących i ujędrniających, zwłaszcza do skóry dojrzałej twarzy i ciała. Wspomaga walkę ze zwiotczeniami, cellulitem, rozstępami i zmarszczkami, ma właściwości detoksykujące, ułatwia gojenie się ran, wzmacnia odporność skóry, odwraca skutki fotostarzenia. Algi regulują gospodarkę wodną, wykazują właściwości rewitalizujące i detoksykujące. W widoczny sposób poprawiają kondycję cery. Pobudzają syntezę kolagenu i elastyny. Redukują zaczerwienienia, cienie, obrzęki i opuchliznę pod oczami.

Ekstrakty z Chlorelli znajdują w przemyśle kosmetycznym bardzo szerokie zastosowanie m.in. jako: humektant, przeciwutleniacz, reduktor tkanki tłuszczowej. Także jako substancja antyseptyczna, przeciwzapalna, kojąca, łagodząca, wzmacniająca naczynia krwionośne, nawilżająca, ochronna, odżywcza, przeciwłupieżowa, wzmacniająca cebulki, stymulująca porost włosów, przeciwłojotokowa, przeciwzmarszczkowa, wygładzająca i zmiękczająca.

Wybór alg Chlorella vulgaris, jako źródła ekstrakcji hydroksyproliny, ale i innych komponentów, pozwolił na włączenie do składu Kolagenu VEGE także aosainy, która doskonale zastępuje naturalnie występującą w żelach kolagenowych z ryb – elastynę – białko siostrzane dla kolagenu i odpowiadające u kręgowców za sprężystość skóry.

Z ekstraktu Chlorelli mamy w Kolagenie VEGE jeszcze alkohole cukrowe (mannitol i sorbitol), które tworzą po aplikacji na skórę użytkownika powierzchniowy film okluzyjny. Kolagen VEGE cechuje, większa od żeli kolagenowych z ryb, zdolność wiązania wody w skórze. Nasz nowy produkt zawdzięcza to właśnie obecności w składzie cukrów, nie występujących w kolagenach zwierzęcych. Wielocukry pełnią też funkcję nośnika tych glikoprotein, które wyselekcjonowane tu zostały specjalnie do pełnienia roli zmiękczających naskórek oraz jako materiał, który posłużył do realizacji najważniejszego z elementów wynalazku poczynionego w Gdańsku na przełomie 2018/2019 roku.

KWAS GLICYRYZYNOWY (Glycyrrhiza glabra)
Naturalnie pozyskiwany z korzenia lukrecji. Glicyryzyna posiada właściwości sebostatyczne (normuje wydzielanie sebum) oraz silnie wiąże wodę w skórze, jest więc skutecznym składnikiem nawilżającym. Zmniejsza aktywność melanocytów – komórek produkujących brązowy barwnik – redukując przebarwienia skóry. Ma charakter depigmentacyjny, który wspomaga działanie innych substancji rozjaśniających przebarwienia. Kwas glicyryzynowy jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry trądzikowej (również w przypadku trądziku różowatego).

KINETYNA i NIACEAMID
Kinetyna pochodząca z wody młodego orzecha palmy kokosowej. Niacemid uzyskiwany naturalnie z kukurydzy. Niacynamid działa synergicznie z kinetyną. Połączenie tych dwóch składników wpływa na redukcję przebarwień, zmniejszenie głębokości zmarszczek, wygładzenie i wzrost uwodnienia skóry oraz redukcję zaczerwienień. Niacynamid wpływa na działanie przeciw podrażnieniowe, dzięki czemu Kolagen VEGE łagodzi przebieg wszelkiego typu dermatoz i rozjaśnia przebarwienia.

KETONY MALINOWE
Czyli aromatyczne związki (polifenole), które występują obficie w malinach dając im znany każdemu smak oraz zapach. Związek ten, oprócz właściwości liporedukcyjnych, wspomaga detoksykację skóry i wpływa na jej sprężystość, koloryt i nawilżenie.

WYCIĄG Z LIŚCI I KORY BRZOZY
Zawiera wiele pożądanych substancji: garbniki, flawonoidy, trójterpeny (betulina), olejki eteryczne oraz witaminę C. Liście brzozy wykazują działanie rozjaśniające i są pomocne w niwelowaniu przebarwień i piegów. Kora brzozy zwiera betulinę (95%) i kwas betulinowy. Należy do silnych antyoksydantów, chroniących organizm przed wolnymi rodnikami. Betulina hamuje syntezę melaniny (naturalnego barwnika skóry), dzięki czemu zapobiega powstawaniu przebarwień oraz działa rozjaśniająco na zmiany barwnikowe. Ekstrakt z kory brzozy stosowany jest w produktach do cer delikatnych, wrażliwych. Wykazuje właściwości regenerujące i kojące. Odbudowuje naturalną warstwę ochronną skóry i łagodzi ją. Znajduje zastosowanie w przypadku cery atopowej.

ALOES (Aloe barbadensis)
Niezmiernie bogaty w aminokwasy egzogenne, witaminy z grupy A oraz witaminę E i C, a także mikro- i makroelementy m. in. wapń, sód,potas, mangan, chrom, cynk zapewniające skórze prawidłowe odżywienie. Enzymy i hydroksykwasy wspomagające usuwanie martwych komórek naskórka, wspierają jego regenerację. Wyciąg z aloesu zawiera saponiny, substancje o właściwościach kojących, ściągających, lekko odkażających. Aloes wzmacnia skórę i chroni ją przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych, nawilża i dostarcza jej substancji odżywczych, a także reguluje naturalny poziom pH naskórka. Zawarte w aloesie enzymy pomagają w usunięciu martwych komórek epidermy, wspierając jej regenerację komórkową.

KASZTANOWIEC (Aesculus L.)
A dokładnie ekstrakt z jego najbardziej wartościowych części – owoców. Zawiera flawonoidy, garbniki, kumaryny i karotenoidy. Ceniony za wysoka zawartość escyny – naturalnej mieszaniny saponin. Hamuje ona enzymy przed destrukcyjnym oddziaływaniem na ścianki naszych naczyń włosowatych – tym samym uszczelnia je, uelastycznia i zwiększa ich odporność na rozszerzanie lub pękanie. Uszczelniająco i przeciwzapalnie działają także zawarte w kasztanowcu flawonoidy i kumaryna. Wyciąg z kasztanowca polecany jest do komponowania także kosmetyków dedykowanych cerze dojrzałej i wiotczejącej, ponieważ poprawia jej napięcie.

EKSTRAKT Z OWOCÓW DZIKIEJ RÓŻY (Rosa canina L.)
Słynie z bardzo wysokiego stężenia witaminy C, która pomaga rozjaśniać wszelkie przebarwienia skórne. Ma właściwości zmiękczające, nawilżające i wygładzające. Ekstrakt z Rosa canina działa przeciwzapalnie i ściągająco, przyspiesza gojenie drobnych otarć i zadrapań naskórka. Ponadto chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wzmacnia włókna kolagenu i elastyny. Występują w nim hydroksykwasy o silnych właściwościach złuszczających, co doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Hydroksykwasy wyraźnie wpływają na poprawę jej stanu, zapobiegając powstaniu zaskórników.

WĄKROTKA AZJATYCKA (Centella asiatica L.)
Której właściwości i lecznicze działanie od lat są doceniane w indyjskiej medycynie naturalnej – Ajurwedzie, ponieważ roślina ta wykazuje silne działanie regenerujące, wygładzające oraz ujędrniające. Substancje aktywne pochodzące z wąkroty stymulują regenerację naskórka oraz pobudzają mikrokrążenie, przyczyniając się do zwalczania cellulitu i zapobiegając powstawaniu rozstępów. Ekstrat z Centella asiatica przyspiesza gojenie się blizn, podnosi poziom nawilżenia i napięcia skóry, gdyż wzmaga syntezę kwasu hialuronowego. Wspomaga łagodzenie stanów zapalnych.

ARNIKA (Arnika montana L.)
Posiada wyjątkowe właściwości lecznicze, wynikające z bardzo rzadkiej kombinacji jej substancji czynnych. Kwiaty arniki zawierają laktony seskwiterpenowe, m.in. helenalinę, liczne flawonoidy, fitosterole, karotenoidy, triterpeny, garbniki, kwasy organiczne. Są to substancje o szerokim spektrum działania, które bardzo dobrze przenikają przez naskórek, docierając do głębiej położonych warstw skórnych. Pobudzając krążenie krwi w skórze, działają przeciwobrzękowo i przeciwzapalnie oraz wzmacniająco. Arnika polecana jest szczególnie do skóry naczynkowej, ponieważ docierając do włosowatych naczynek krwionośnych, powoduje ich obkurczenie i wzmocnienie, przez co „pajączki” stają się mniej widoczne. Dodatkowo karotenoidy – prekursory witaminy A, jako silne przeciwutleniacze, doskonale sprawdzają się w leczeniu trądziku. Natomiast tymol i kwas chlorogenowy mają właściwości dezynfekujące, działając przeciwbakteryjnie i antywirusowo.

ŻEŃ-SZEŃ (Panax ginseng)
Jego właściwości zdrowotne są wykorzystywane w tradycyjnej medycynie Dalekiego Wschodu od ponad 4000 lat, dlatego jest opisywany jako panaceum na niemalże wszelkie dolegliwości. W kosmetykach jest stosowany przede wszystkim ze względu na właściwości antyoksydacyjne, opóźniające proces starzenia się skóry. Jego silne działanie przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe wynika z zawartości ginsenozydów, które zwiększają zdolność hemoglobiny do przyłączania tlenu, co skutkuje lepszym odżywieniem i dotlenieniem komórek skóry. Żeń-szeń poprawiając ukrwienie skóry, pobudza proces odnowy jej komórek, dzięki czemu poszarzała skóra się wygładza i poprawia się jej koloryt.

Ekstrakt z Żeń-szenia wykazuje również działanie wyszczuplające i antycellulitowe, aktywuje rozkład tłuszczy, hamuje syntezę kwasów tłuszczowych. Posiada również silne właściwości, m.in. wzmacniające, rewitalizujące, dotleniające, regenerujące, poprawiające ukrwienie i odporność skóry. Polecany jest do każdego typu skóry, zwłaszcza zmęczonej, poszarzałej oraz z oznakami stresu oksydacyjnego, zapobiega powstawaniu zaskórników, poprawia koloryt i wygładza. Dzięki niemu skóra staje się wyraźnie młodsza, bardziej sprężysta.

OCZAR WIRGINIJSKI (Hamamelis virginiana L.)
Nazywany „złotem Indian” jest wykorzystywany w ziołolecznictwie – zwłaszcza przy problemach ze skórą t.j.: wrażliwość, zaczerwienienia, rozszerzone naczynka czy trądzik. Dzięki zawartym w wyciągu z kory i liści oczaru flawonoidom, ekstrakt wzmacnia i chroni ściany naczyń krwionośnych oraz wykazuje działanie antyoksydacyjne. Natomiast wysoka zawartość tanin wykazuje działanie antybakteryjne oraz przeciwwirusowe, dzięki temu wszelkie zmiany skórne o charakterze trądzikowym ulegają zniwelowaniu.

Sposób użycia

Kosmetyk marki Colway dobrze sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery, również wrażliwej, atopowej, przesuszonej i noszącej oznaki zmęczenia. Należy rozprowadzić niewielką ilość żelu na skórze twarzy, szyi i dekoltu i pozostawić do całkowitego wchłonięcia. Czynność powtarzać dwa razy dziennie.

Twój rabat

KOLAGEN VEGE 3

Rabat 10%

Wystarczy, że w formularzu zamówienia wpiszesz kupon: RABAT10

Podobne produkty

Rabat 10%

Wystarczy, że w formularzu zamówienia wpiszesz kupon: RABAT10